Architectmade træfigurer

Velkommen til Architectmades familie af træfigurer, som består af designs fra en række kendte danske designerer og arkitekter. Du kender nok allerede Owl, Strit og Oscar, men det er kun et par stykker af de flotte træfigurer du finder hos Architectmade! Deres designs er tidsløse klassikere der har taget danskerne med storm!

Designvirksomheden Architectmade

Den danske designvirksomhed Architectmade har sat en dyd i at gennemsøge arkiver, tegninger og museer for at få et indblik i nogle få og sjældne designobjekter som nogle af Danmarks førende arkitekter, har skabt langs deres vej til berømmelse, for mange år siden.

De har valgt denne vej fordi deres passion for design går udover form og funktion. De er imod smide-væk kulturen og mener at tidsløse produkter af god kvalitet, kan holde hele livet og endda i flere generationer. Og blandet andet derfor er træfigurer blevet en af deres forcer.

Træfigurerne fra Architectmade

Bag træfigurerne fra Architectmade finder vi kendte navne, som blandt andet Hans Bølling og Kristian Vedel, men det er kun nogle af designerne bag de i alt syv forskellige træfigurer som Architectmade indtil nu står bag.

Owl

Bag den flotte Owl træfigur finder vi den relativt ukendte designer Paul Anker Hansen der startede sin design karrier med, at lave træfigurer der forstillede forskellige dyr, som han gav væk til familie og venner. Han begyndte så småt at sælge sine designs og hans hobby blev forandret til en levevej. Den flotte træfigur her er tilbage fra 1960 og i mange år var det kun Paul selv, der fremstillede den.

I dag står Architectmade bag produktionen og den flotte Owl kan både fås i udgave i naturligt eg samt i en udgave lavet i røgeteg, begge i to størrelser. Alle modellerne er designet med en meget kraftig magnet under hovedet, der gør at man kan tilte hovedet lidt på skrå.

Owl 2 Owl 1Owl 3
Priser fra: 399,-
knap1

Strit

Strit der er designet af Hans Bølling er en træfigur udover det sædvanlige. Den lille humoristiske træfigur kan placeres i de sjoveste stillinger da både hans ben, arme og krop er bevægelige. Hans Bølling har bragt Strit til verden for at minde os travle mennesker om at vi skal huske humor og selvironi i vores hverdag.

Strit er 12,5 cm høj og er fremstillet i henholdsvist teak- og bøgetræ. Hans flotte manke er fåreuld og så er han helt tilbage fra 1953. Hans Bølling står bag flere af de skønne træfigurer som Architectmade i dag står for at producerer.

Strit 2Strit 1 Strit 3
Pris: 499,-
knap1

Mermaid

Hans Bøllings Mermaid minder mange danskere om den berømte havfrue fra H.C. Andersens eventyr. Hans Bølling ønskede dog at nå andre højder med sin halv menneske, halv fiske træfigur, der rummer en æstetisk raffineret aura med de omhyggeligt afrundede former, der giver én en følelse af ro.

Designet er tilbage fra 1960 og det er både muligt at bevæge hovedet, halen, overkroppen og hovedet på den stilrene og sofistikerede træfigur. Den elegante og feminine Mermaid er 17 cm høj og er udformet i henholdsvist ege- og ahorntræ.

Mermaid 3Mermaid 2Mermaid 1
Pris: 699,-
knap1

Duck and Duckling

Efter historien om en andefamilie der stoppede myldre trafikken i København tilbage i 1559, lavede overskrifter og vandt danskernes hjerter, blev Hans Bølling inspireret til at lave den lille andefamilie. Duck og Duckling er blevet klassiske samleobjekter der pynter på hylderne i mange danske hjem.

Den lille andrefamilie er håndlavet i flot oliebehandlet teak træ, som med tiden får patina og bliver blot endnu flottere. De to træfigurer er 9 og 18 cm høje og kan købes hver for sig, så man nemt kan lave en lidt større andefamilie.

DuckandDuckling 2 DuckandDuckling 3DuckandDuckling 1
Priser fra: 408,-
knap1

Oscar

Den kære hund er udformet, så den ligesom en rigtig hund kan både sidde, løbe og lege. Du får dig derfor en sand ven i Oscar, som du ikke behøves at lufte hver dag. Hans Bølling har skabt Oscar med en personlighed der skinner igennem og som giver én lyst til at have ham stående i hjemmet og sprede hygge.

Den flotte hund er fremstillet i bæredygtigt bøgetræ og måler 13 x 15 cm. Ørene og halen er brunt læder. Det tog flere år for Hans Bølling at designe Oscar og der er lagt mange timer i den stilrene og harmoniske udformede træfigur.

Oscar 3 Oscar 1 Oscar 2
Pris: 499,-
knap1

BIRD

De kære birds fra Kristian Vedel kom til verden i 1959 og findes i tre flotte udgaver, som alle kan dreje hovedet og derved komme i det humør du synes de skal være i. Foruden det aftagelige hoved, så er det også muligt at vende selve kroppen, så den får enten et maskulint eller feminint udtryk.

De tre forskellige typer, stor, lille eller buttet findes i to udgaver. En i natur egetræ og en i røget og man kan derfor nemt samle sin egen lille og unikke familie alt efter hvilke man holder mest af og hvordan man vender og drejer dem på hylden.

Bird 1OLYMPUS DIGITAL CAMERABird 2
Priser fra: 284,-
knap1

Optimist og Pessimist

De to karakterer optimisten og pessimisten fra den kære danske designer Hans Bølling repræsentere to følelser som alle har i sig. Vi kan alle være glade eller ked af det, se glasset halvt fuldt eller halv tomt osv. – det er kun naturligt! De viser den balance og realitet der er i livet.

De to træfigurer kan købes hver for sig, men er skabt til at høre sammen. De er 11,5 cm høje og udformet i flot oliebehandlet teaktræ. Armene er vævet bomuld om en meget stærk wire og på hovedet finder i det blødeste kaninhår.

Optimist & Pessimist 2Optimist & Pessimist 1Optimist & Pessimist 3
Pris: 449,-
knap1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *