Kay Bojesen træfigurer

Kay Bojesen og hans mange flotte og finurlige træfigurer er kendt både i ind og udland og selvom nogle af dem er ved at have mange år på bagen, så er de stadigvæk lige populære. Især aben er blevet en af hans helt store klassikere og den kære træfigurer er at finde i rigtig mange danske hjem.

Hvem var Kay Bojesen?

Kay Bojesen levede fra 1886 til 1958 og var egentlig udlært som sølvsmed hos Georg Jensen, men det er i dag hans træfigurer man husker ham bedst for. De karakteristiske træfigurer der forstiller forskellige dyr var oprindeligt designet som legetøj, som de mindste i familien kunne få en masse timer til at gå med, men på grund af priserne er de fleste figurer i dag, mest brugt som dekoration i hjemmet.

Kay Bojesen nåede i sin levetid at designe op mod 2.000 enkeltværker og det sidste eksemplar, som han lavede kun et år inden sin død, var en kær kanin også lavet i træ. De flotte træfigurer fra Kay Bojesen bliver i dag produceret af Rosendahl Design Group og det er derfor muligt for alle der har lyst til at eje en af de flotte træfigurer, at gå ind i en butik og købe dem.

Kay Bojesen og hans træfigurer

Og de fine træfigurer er der en lang række af både med og uden brug af farver. Mange af dem kender du sikkert allerede, men man kan hurtigt komme til at glemme en enkelt eller to, når man kigger på den store samling.

Aben

Aben er den mest ikoniske af alle og netop den træfigur de fleste forbinder med Kay Bojesen. Den fine abe kom til verden i 1951 og er produceret af træsorterne teak og limba. Den karakteristiske abe fås i dag i tre forskellige størrelser og er den perfekte gave idé til både dåb, fødselsdag, studentergave eller bryllup. Det er en holdbart og alsidig træfigur, som både kan benyttes til leg og dekoration og dens udformning, gør at man kan placerer og hænge den på utallige måder.

abenaben3aben4 
Priser fra: 799,- 
knap1

Hesten

Den flotte hest i valnød så dagens lys tilbage i begyndelsen af 1930’erne og er i dag en af de træfigurer som Rosendahl Design Group i samarbejde med Kay Bojesens fire børnebørn har valgt at reproducerer. Hesten har en flot brun glød og er monteret med en lille snor, så den er klar til at tage dig med på eventyr i hurtig galop.

hesten1 hesten2 hesten
Pris: 799,-
knap1

Zebraen

Et af de første eksotiske dyr, som endda var håndmalet var zebraen. Den kom til verden 1935 før både aben, elefanten og flodhesten. Den flotte zebra er lavet i træ og derefter malet med sort og hvid maling i de karakteristiske striber, tror mod en rigtig zebra. På grund af det tidsløse farvevalg er zebraen den dag i dag stadigvæk en del af den store familie af flotte træfigurer fra Kay Bojesen.

zebraen2 zebraen3 zebraen1
Pris: 599,-
knap1

Elefanten

Endnu en af de flotte eksotiske træ dyr fra dygtige Kay Bojesen. Elefanten er fremstillet i egetræ og er fra 1953. Den 16 cm høje træfigur har flotte runde former og et kærligt udtryk, som giver store som små, lyst til at give den et stort kram. Man kan ikke andet en at holde af elefanten og den hyggelige træfigur passer flot ind i de danske hjem.

elefanten2elefant elefanten3
Pris: 995,-
knap1

Flodhesten

Flodhesten er fra 1955 og blev oprindeligt designet som en sjov og anderledes blyantholder, som kunne stå og dekorer på skrivebordet. Nogle bruger måske stadigvæk den flotte træfigur til dette formål, men den er ligesom resten af familien også blevet klassiker, som står og pynter i mange hjem. Flodhesten er lavet i egetræ og har en mund der kan åbnes og lukkes!

flodhesten3  flodhesten1 flodhesten2
Pris: 645,-
knap1

Kaninen

Kaninen er den yngste af den store samling af træfigurer fra Kay Bojesen. Det var det sidste design fra den kendte og elskede designer og kaninen så dagens lys kun et år før Kay Bojesens død i 1958. Kaninen sidder på spring og er klar til at springe ned fra hylden på f.eks. børneværelset. Den flotte træfigur er et fantastisk stykke legetøj der kan følge dit ban hele livet igennem.

kaninen1kaninen3kaninen2
Pris: 595,-
knap1

Bjørnen

Den hyggelige bjørn der både kan stå og sidde er fra 1952 og er hurtigt blevet en af de kendte Kay Bojesen træfigurer. Selvom den ikke er nær så kendt som f.eks. aben, så er den kære bjørn stadigvæk at finde i mange danske hjem og den er ideel som gave både til voksne og børn.

bjørnen3 bjørnen2 bjørnen1
Pris: 645,-
knap1

Gravhunden

Gravhunden er en af Kay Bojesens ældre træfigurer, da den lille hund allerede blev præsenteret for danskerne tilbage i 1934. Den kære lavbenede hund med de lange øre er karismatisk og fornøjelig. Den passer flot på en hylde i stuen eller kontoret og det mørke valnøddetræ given den en flot gylden tone, som passer perfekt sammen med nipsting i lyse farver.

gravhunden2gravhunden3 gravhunden1
Pris: 645,-
knap1

Hunden Tim

Gravhunden er ikke den eneste hund i træfigur familien fra Kay Bojesen, nej der er nemlig også en lille terrier, som har fået navnet Tim. Tim er kun 7,5 cm høj og er derfor en af de lidt mindre træfigurer. Han har ikke været i produktion særlig længe ved Rosendahl Design Group, men Tim blev faktisk designet allerede tilbage i 1935. Den lille huns kan fås i to udgaver, måde en almindelig eg og en røget udgave.

hunden3hunden1hunden2
Pris: 299,-
knap1

Søpapegøjen

Søpapegøjen med det flotte farvestrålende næb er fra 1954 og en af de træfigurer der er blevet malet. Dens åbne vinger og lidt spøjse udtryk, gør den elsket af både børn og voksne og den finurlige træfigur er populær blandt den danske befolkning. Den flotte farvekombination på søpapegøjen gør den unik og meget tiltalende til brug i indretningen i den nordiske indretning. Søpapegøjen måler hele 21 cm og er derfor en af de lidt større træfigurer.

søpapegøjen3 søpapegøjen2 søpapegøjen1
Pris: 695,-
knap1

Spurvene på planken

De fine spurve på planke er en nyhed fra Rosendahl Design Group og er syv små farverige spurve der er placeret på rad og række på en planke. Kay Bojesen designede træfigurerne tilbage i 1935 og hver spurv er opkaldt efter en af ugens dage, så de mindste på en sjov og lærerig måde, kan lære alle ugedagene. Der er en indbygget magnet i både planken og hver af spurvene, så man kan flytte rundt på dem, som man har lyst.

spurvepåplanken1 spurvepåplanken2
Pris: 1.299,95,-
knap1

Turtelduerne

Den findes en lang række fugle blandt Kay Bojesens kendte træfigurer, men turtelduerne er helt unikke, da de er de eneste der bliver solgt som et sæt. De er 9,5 cm høje og er lavet i henholdsvis natur eg og røget eg. De to turtelduer er en påmindelse om kærligheden og er derfor den perfekte gave til et bryllup eller en forlovelsesfest. Duerne kan rykkes helt tæt så de står næb mod næb.

turtelduerne3 turtelduerne2 turtelduerne1
Pris: 749,-
knap1

Sangfuglen Alfred

Sangfuglen Alfred er en stor udgave af den lyse af turtelduerne. Træfiguren er 16 cm høj og er lavet af en kombination af natur eg og røget eg. De flotte naturmateriale gør at han passer perfekt ind i indretningen hos mange danskere og selvom han ikke har så lang tid på bagen ved Rosendahl Design Group, så er han hurtigt blevet en del af familien. Sangfuglen Alfred kan ligesom den lille abe bære de kære små studenterhuer og er derfor ideel som studentergave.

sangfuglenalfred1sangfuglenalfred2sangfuglenalfred3
Pris: 699,-
knap1

Sangfuglen Ernst

Sangfuglen er Ernst er lavet i farverne sort og grå og er derfor nem at få til at passe ind sammen med andre pynteting i hjemmet. Ernst var navnet på Kay Bojesens far og den flotte fugl i malet bøgetræ er opkaldt efter ham. Kay Bojesens far var forretningsmand, men derudover også en kreativ sjæl og både han og hans hustru Valborg, var en stor inspirationskilde til de mange træfigurer skabt af for den populære danske designer.

Sangfuglen Ernst 1 Sangfuglen Ernst 2 Sangfuglen Ernst 3
Pris: 500,-
knap1

Sangfuglen Peter

Sangfuglen Peter har navnet efter Kay Bojesens ældste barnebarn. Peter var en moderne og elegant gentleman, i hvert fald efter familiens beskrivelse, hvilket man godt kan fornemme på det simple og stilrene farvevalg. Kay Bojesen designede sangfuglen i 1950’erne, men de flotte sangfugle har aldrig været sat i produktion tidligere.

Sangfuglen Peter 2 Sangfuglen Peter 1 Sangfuglen Peter 3
Pris: 500,-
knap1

Sangfuglen Sunshine

Den flotte Sunshine sangfugl fra Kay Bojesen er lavet i en flot og fremtrædende nuance, der gør én i godt humør. Ligesom de andre farvestrålende sangfugle har Sunshine heller ikke været sat i produktion før nu af Rosendahl Design Group, men det flotte design og den smagfulde farvekombination er helt tilbage fra 1950’erne.

Sangfuglen Sunshine 1 Sangfuglen Sunshine 2Sangfuglen Sunshine 3
Pris: 500,-
knap1

Sangfuglen Kay

Sangfuglen Kay deler navn med sin designer Kay Bojesen, som var meget glad for den blå farve. Kay Bojesen så man oftest i et helt blåt jakkesæt og derfor skulle sangfuglen Kay, jo også have denne gennemgående farve. Der findes fem farvestrålende sangfugle og du har derfor rig mulighed for at vælge lige netop den farvekombination der tiltaler dig mest.

Sangfuglen Kay 1Sangfuglen Kay 2Sangfuglen Kay 3
Pris: 500,-
knap1

Sangfuglen Pop

Ligesom med alle de andre flotte sangfugle har denne også en historie. Sangfuglen Pop har fået sit navn efter dansk vand eller Soda Pop. Dette var nemlig Kay Bojesens favorit drik, som også stort set var det eneste han drak. Hvordan inspirationen til det grønne hoved og den røde krop er opstået, fortæller historien dog ikke noget om.

Sangfuglen Pop 3 Sangfuglen Pop 2 Sangfuglen Pop 1
Pris: 500,-
knap1

Sangfuglen Ruth

Den sidste sangfugl Ruth har også fået sit navn efter et familiemedlem. Ruth var nemlig navnet på Kay Bojesens svenske svigerdatter. Efter historien skulle den feminine Ruth med en forkærlighed for lyserød, have taget hele historien med storm. Og præcis denne følelse får man også af Sangfuglen Ruth der er flot, feminin og selvfølgelig lyserød, helt ud til halefjerene.

Sangfuglen Ruth 3 Sangfuglen Ruth 2 Sangfuglen Ruth 1
Pris: 500,-
knap1

Mening med gevær

Kay Bojesen skabte i 1942 tre forskellige træfigurer, som alle forestiller gardere. De tre som bærer henholdsvist et gevær, en tromme og en fane er inspireret af de virkelige gardere, som man kan se på Amalienborgs Slotsplads og som er et vaskeægte dansk ikon! Den menige med gevær er 22,5 og fremstillet i malet bøgetræ. Hans gevær er dog forblevet ufarvet og giver en god dynamik i træfiguren.

Mening m. Gevær 3 Mening m. Gevær 1 Mening m. Gevær 2
Pris: 549,-
knap1

Fanebæreren

Fanebæreren er med sit danske flag et virkeligt symbol på danskhed og i mange familier bruges den flotte træfigur på fødselsdagsbordet. Fanbæreren er lavet i bøgetræ der derefter er malet med farverne sort, blå, rød og hvid. Træfiguren er 22,5 cm høj og bærer en fane der er fremstillet i papir. Det er muligt at købe fanen separat, hvis man skulle være uheldig at få ødelagt denne.

Fanebæreren 3 Fanebæreren 2 Fanebæreren 1
Pris: 549,95,-
knap1

Trommeslageren

Trommeslageren er sammen med de andre to gardere et symbol på Danmark og dansk design, når det er bedst. De er inspireret af de rigtige gardere inde på Amalienborg, som for mange er et nationalsymbol. Kay Bojesen designede de flotte træfigurer tilbage i 1942, hvor Danmark virkelig havde brug for at stå sammen og hylde det der var dansk!

Trommeslageren 3 Trommeslageren 2 Trommeslageren 1
Pris 599,-
knap1

Julemanden

Kay Bojesens træfigurer er alle nogle der kan stå fremme og pynte hele året, på nær den kære julemand, som er den sidste i rækken indtil nu. Julemanden er fra 1940’erne og har foruden julemandstøj og nissehue også en stok og en sæk. Julemanden er et fantastisk stykke julepynt, som er elsket af både børn og voksne og som med lethed kan gå i arv fra generation til generation.

Julemanden 3 Julemanden 2 Julemanden 1
Pris: 569,-
knap1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *