Lucie Kaas træfigurer

Mange af jer kender sikkert den lille kære elefant eller måske spurven som kan fås både i teak- og egetræ, lige netop disse to figurer er nemlig at finde på hylderne i mange danske hjem. Der er dog desværre ikke så mange der kender til brandet og designerne bag samt de mange andre fine træfigurer, de også producerer.

Designvirksomheden Lucie Kaas

Den danske designvirksomhed Lucie Kaas er fra 2012 hvor den kreative direktør Esben Gravlev blev fascineret af gamle klassikere og fik idéen om, at fortælle og vise de flotte klassikere frem for resten af verden. Det at fortælle en historie igennem deres produkter er stadigvæk noget virksomheden vægter højt og de arbejder både med designere fra fortiden og nutiden.

Nogle af de flotte træfigurer, så vil blive præsenteret for dig her, er relanceringer fra 1955-1965 og det er designeren Gunnar Flørning der står bag. Gunnar Flørning er blandt andet skaberen bag den majestætiske kat og den søde elefant. Virksomheden Lucie Kaas har på kort tid fået stor succes både nationalt, men og så internationalt og de er i dag repræsenteret i mere end 30 lande.

De skønne træfigurer fra Lucie Kaas

Lucie Kaas står bag en række træfigurer som tæller både dyr og mennesker. Flere af dem har fundet plads til danskernes hjerter, men nogle er endnu ikke så kendte blandt den brede befolkning. Det bliver spændende at følge med i Lucie Kaas’ udvikling og se hvilke nye træfigurer de vælger at præsenterer os for.

Spurven

Spurven er som nævnt tidligere, en af de træfigurer, som designeren Gunnar Flørning står bag. Den danske designer havde stor succes med sine træfigurer og var en af de mest anerkendte indenfor dette felt i sin tid. Spurven er helt tilbage fra 1958, men er først fornyligt sat i produktion igen af Lucie Kaas.

Spurven kan fås i tre forskellige størrelser og to træsorter. Som ligegyldigt om du er til det gyldne teaktræ eller det lyse egetræ, så er denne træfigur noget for dig! Spurven er simpel med stadigvæk dekorativ og den er nem at benytte i indretningen.

spurv2 spurv3 spurv1
Pris: 295,-knap1

Katten

Endnu en af den danske designers Gunnar Flørning store succeser. Katten måler 23 cm og er fremstillet i gummitræ. Katten findes i to udgaver – en sort og en natur udgave, men dog begge i samme træsort. Den lyse af modellerne er blevet døbt siameser katten.

Katten med de strittende knurhår ses ikke i så høj grad i de danske hjem, men uden for landets grænser har den virkelige vundet frem. Forær en af de skønne katte væk i gave til en du holder af!

Katten3 Katten2 Katten1
Pris: 399,95,-
knap1

Elefanten

Den lille baby elefant kom til verden i 1961 og var et design samarbejde mellem Gunnar Flørning og Harry Vedøe. Allerede dengang var den søde elefant en stor succes og efter Lucie Kaas valgte at reproducerer den er denne succes bestemt ikke blevet mindre.

Elefanten fra Lucie Kaas findes i to modeller som begge måler 11 cm. Forskellen er materialevalget – selvom de begge er af egetræ er den ene udgave lys, mens den anden mørk. Grunden til dette er at man har valgt at benytte røget egetræ til den mørke version.

Elefanten2 Elefanten1Elefanten3
Pris: 399,95,-
knap1

Pelikanen

Lucie Kaas har valgt at reproducerer denne fine træfigur, som forestiller en pelikan i en stor og lille ud gave. Designet stammer helt tilbage fra 1959 hvor den dygtoge danske designer Gunnar Flørning havde stor succes med sine mange træfigurer.

Pelikanerne er fremstillet i en kombination af sortmalet og naturligt bøgetræ, som giver den et rigtig flot og spændende udtryk. Den lille pelikan måler 11 cm mens den store strækker sig op på hele 17 cm. Benyt den sjove træfigur i din indretning – lige der hvor du synes den passer ind!

pelikan3 pelikan2 pelikan3
Priser fra: 399,95,-knap1

Anden

Anden som findes både i en stor og lille udgave er en del af Skjøde Collection. De er produceret i røget eg og deres næb af ahorn, hvilket giver en rigtig flot balance til den enkle træfigur. Den runde og bløde former og det mørke træ gør at denne træfigur passer perfekt ind i den lyse skandinaviske stil.

Den store and måler hele 11 cm, mens den lille kun sniger sig op på 5,5 cm. På grund af den store størrelsesforskel har man rig mulighed for at have sin helt egnen andefamilie med andemor og ligeså mange ællinger, som man skulle have lyst til.

anden1anden3 anden2
Priser fra: 279,95,-knap1

Kaninen

Den dekorative kanin træfigur er også fra Skjøde Collection og har man sammenligneligheder med anden, som i kan læse om lige herover. Kaninen findes også i to størrelser og materialevalget er ligeledes igen faldt på røget eg til kroppen og ahorn til øre og hale.

De fine træfigurer som måler enten 4 eller 9 cm. er forholdsvis nye på listen over Lucie Kaas’ mange træfigurer. Kaninen er enkel og dekorativ og det mørke varme træ gør, at de skiller sig ud fra mængden og skaber blikfang.

Kanin1kanin3Kanin2
Priser fra: 279,95,-
knap1

Klovnen

Endnu et hit fra Gunnar Flørning er de små og karakterfulde klovne træfigurer. Klovnene adskiller sig fra resten af Lucie Kaas’ træfigurer som alle forestiller dyremotiver, men klovnene er stadigvæk en meget ny del af brandes kollektion og flere lignende træfigurer skal nok danne trop.

Klovne træfigurerne måler 14 cm og kan fås i hele seks forskellige farver. Materialet i finder under det farvestrålende maling er bøg og med det bevægelige hoved kan figuren får mange forskellige udtryk.

klovn3 klovn2klovn1
Pris: 249,95,-knap1